perjantai 29. syyskuuta 2017

10 faktaa mun elämästä

Osa näistä faktoista on varmasti tuttuja pitempi aikaisille lukijoille, mutta ei varmasti kaikille ja vanhoillekkin lukijoille tulee varmasti uutta tietoa.


1. Olen ollut lakto-ovo-vegetaristi nyt yli 7-vuotta. Syitä on monia, kuten se, että en pidä monenkaan lihan mausta, mun maha ei enää sulattanut lihaa hyvin, kun söin sitä niin vähän, lihan syöminen varsinkin ahdisti joten eettiset ja henkiset syyt oli se päällimmäisin syy lopettaa lihan syöminen.

2. Mulla on trehaloosi, eli siis sieni-sokerin imeytymishäiriö. Kun sanon, että en voi syödä sieniä, lähes kaikki luulevat, että en vain pidä sienistä, mutta tulen tosi kipeäksi jos syön pienenkin määrän sieniä.

3. Mää olen asunut aina kaupungissa ja lähellä palveluja. Muistan, että joskus vuosia sitten oli joku kysely somessa, että valitsetko mieluummin Helsingin keskustan vai metsän ja vastasin, että ehdottomasti Helsingin keskustan. Nyt olisi vastaus aivan toisenlainen. Rakastan olla metsässä ja luonnossa (suuresta karhupelosta huolimatta).

4. Olen vakavasti harkinnut  maalle muuttamista ja ollaankin menossa viikonloppuna asuntonäyttöön. Se on ajatuksena niin ihana, mutta myös jännittävä ja pelottava, koska se olis iso elämänmuutos tälläiselle kaupunkilaistytölle. Silti iso osa minusta haluaa päästä asumaan, jonnekkin missä saa olla rauhassa ja luonto olisi aivan eritavalla läsnä, kun täällä Tuiran hoodeilla.


5. Mulla on kahdessa kohti selkää skolioosi. Olen oppinut elämään sen kanssa aika hyvin, kun tiedän mitä voin tehdä ja mitä en. En saa olla tietyissä asennoissa enkä nostaa mitään painavaa, varsinkaan väärässä asennossa. Nyt meillä on töissä aika paljon lapsia, joita pitää välillä nostella aika paljon, joten olen ollut kipeämpi kun pitkään aikaan muistan töiden vuoksi olleen. Joskus kun rasitan sitä kunnolla, en pysty välttämättä kävelemään enää kunnolla ja tuntuu, että jalat lähtee alta. Se mikä on hyvä, yleensä kipu ja jäykkyys häviää yön aikana, jos saan hyvät yöunet.

6. Olen miettinyt, että voisi tehdä hyvää vierottaa itseään somesta. Välillä esim. instagramin selaaminen aiheuttaa enemmän ahdistusta, kun antaa hyvää oloa. En silti tiiä pystynkö olemaan ilman sitä.

 7. Musiikki on mulle tosi tärkeää. Kuuntelen musiikkia tosi paljon. Tykkään laulaa yksin ja kuorossa. Viimeaikoina oon huomannut taas kuinka tärkeä työkalu laulaminen on mulle mun työssä. Tykkään ihan hirmuisesti laulaa lasten kanssa.

8. Nälkäisenä minusta tulee kiukkuinen. Aamulla ennen aamupalaa en ole kiukkuinen enkä jos on pieni nälkä, mutta jos edellisestä syömisestä menee esim. yli 4 h, niin sillon ei enää naurata.  Silloin yleensä olen hiljaa ja yritän vaan saada sitä ruokaa pian, sillä en halua kiukutella muille. Vihaan sitä tunnetta, kun se kiukkuinen olo tulee eikä sitä oloa poista mikään muu kun se, että ne verensokerit saa taas kohdilleen.

9. Mää oon aina tykännyt muumeista tosi paljon. Muumimukeja ja muuta muumikamaa löytyy aika paljon. En kestä sitä, että muumeilla on nykyään eri äänet ja jos joskus saan lapsia, en tiedä voisinko näyttää heille niitä uusia muumeja, koska ne kuulostaa niin väärältä. :D

10. Mää haaveilen, että pääsisin joskus kuumailmapallon kyytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti