keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Joulun tunnelmia

Tämä joulu on ollut erilainen kun monet muut. Kaikki joulut on ollut kyllä ihania, sillä olen saanut viettää sitä aina edes osan perheen kanssa. Se, että olisimme ihan kaikki paikalla , on lähes mahdottomuus ja sen on oppinut hyväksymään. Viime jouluna mulle tuli olo, että en jaksa sitä edes takas ajamista ja paikoissa hyppäämistä. Haluan rauhoittua, haluan tehdä omannäköisen joulun. Kun kesällä löysimme täältä maalta rakkaan kotimme, oli itsestäänselvyys se, että me vietämme tulevan joulun omassa kodissa. Kerroin tästä perheelleni ja sanoin, että kaikki ovat tervetulleita tänne. Minä ja Marko mukaanlukien meitä olikin täällä yhteensä 11 joulun viettäjää. Olen iloinen ja kiitollinen jokaisesta jonka kanssa saimme viettää eilisen. 

Valtava väsymys on ollut läsnä ja vielä flunssaa yrittää kunnolla puskea päälle ja se on yrittänyt viedä mun joulufiilistä, mutta onnistumatta siitä. Olen nauttinut ja ollut kiitollinen. Tässä joulussa on pieniä asioita, jotka ovat tehneet mulle hyvän mielen ja lisänneet mun joulufiilistä. Se, että olemme yhdessä Markon kanssa laittaneet kotiamme joulua varten, ripustelleet jouluvaloja sisälle ja ulos. Marko teki myös kauniit jäälyhdyt pihalle ja aattoiltana muiden paitsi yövieraiden lähdettyä oli pihan soihdutkin sammuneet ja arvatkaa soiko mun päässä "soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu" kuinka sopiva korvamato. Yksi ihana asia oli myös se, että haimme yhdessä naapureiden kanssa joulukuusen metsästä. Kuinka ihanaa oli valita kuusi aivan itse metsästä. Mikään ei herätä mussa niin voimakkaita lapsuusjoulun muistoja, kun joulukuusen tuoksu. Aatonaattona nostettiin kuusi olohuoneeseen ja koristelin sen kauniiksi. Kinkku laitettiin paistumaan leivinuuniin ja näin kasvissyöjänäkin täytyy sanoa, että kyllähän se tuoksuu hyvältä ja on osa joulun tuoksuja. Aatonaatto oli täynnä valmisteluja, siivoamisesta leipomiseen, mutta illan päätteeksi oli ihanaa päästä oman puusaunan löylyihin. 

Aatto meni aivan ihanasti yhdessä ruoasta ja herkuista nauttien, joulupukin ja tontunkin saimme vieraaksi isojen lahjakassien kera. Saimme muuten aivan ihania lahjoja! Kaksi sokerisiskoa Ilona ja Maiju jäi vielä yöksi. illalla pelasimme neljästään aliasta ja valvottiin myöhään jutellen. Tämä joulupäivä on mennyt rennosti yövaatteet päällä, joulun ruokia ja suklaita napostellessa. Meillä on kaapit niiiin täynnä ruokaa, etten tiiä mihin niiden kanssa vielä joudutaan! Toivottavasti saadaan vieraita kylään! Tänään katsottiin Markon kanssa tuntematon sotilas, kesken elokuvan mua alkoi nukuttamaan ja pidettiin parin tunnin tauko, jotta sain päiväunet. Myöhemmin katsottiin elokuva loppuun. Just täydellinen rento joulupäivä ollut. Huomenna sitten pikavisiitti Raaheen. 
Toivotan kaikille mukavia joulun päiviä, oli sitten töissä tai vapaalla. Toivottavasti teillä on ollut onnellinen ja omannäköinen joulu! 


Ylläolevan kuvan ottanut äiti 1 kommentti: