maanantai 26. helmikuuta 2018

Ajatuksia hyvinvoinnista

Mää olin jo laittamassa tänne kuvia sunnuntain retkeltä, mutta tietokoneelta löytyikin sitten kuvia parin päivän takaa joten haluan ne laittaa tänne ja retkikuvat sitten erikseen. Alkaa näyttää siltä, että tää blogi herää sittenkin talvihorroksesta! Ehkä se on tää kevät ja lisääntynyt valo, joka aiheuttaa sen, että kamera tulee kaivettua useammin esiin.

Kävin tännään intialaisessa päähieronnassa ja se teki kyllä todella hyvää. Pitkästä aikaa oli kunnolla rentoutunut olo. Kuten olenkin täällä sivunnut sitä, ettei elämä oo mitenkään helppoa ollut ja välillä pitää taistella erinäisten kipujen ja sairauksien kanssa, niin kaikki piristys tulee tarpeeseen. Hirveän kova tahto onkin voida paremmin ja onneksi olenkin saanut ja saan hyvää apua ja hoitoa, mutta yritän tehdä  myös itse asioita jotka helpottaa. Kuten muistan aktiivisesti kotona parantaa mun jalkojen tilannetta fysioterapeutin ohjeilla (ja pian myös saan ohjeita selänkin kuntouttamiseen.) Olen myös alkanut syödä paremmin. Viime vuoden aikana syöminen on mennyt aivan täysin retuperälle, josta kroppa ja mieli on kovasti kärsinyt. Onneksi mulla on mahtava isoveli, joka taas autto mua räätälöimällä mulle hyvän ruokavalion.. ja siitä puheenollen, maha huutaa nyt kyllä iltasmoothieta, pakko mennä kohta iltapalan tekoon!

Se mitä haluan vielä lopuksi sanoa, pitäkää huolta itsestänne. Tehkää asioita, joista teille tulee hyvä olo. Jos jotain oon taas oppinut, niin sen, että ihminen on kokonaisuus. Oon välillä ollut niin kipeä, että se on lamaannuttanut  mua myös henkisesti. Olisi hienoa kun kaikesta voisi parantua sormia napsauttamalla, mutta on vain taisteltava. Tällähetkellä on ihan hirveän suuri halu panostaa omaan hyvinvointiin, niin fyysisesti kun henkisesti. Meillä on vain tämä yksi elämä, on ihan hirveän tärkeää pitää itsestä hyvää huolta. Välillä elämä vetää aivan täysillä turpaan.. tuo mukanaan sairautta, kipua, surua, menetystä.. silloin ei välttämättä jaksa pitää itsestä huolta, kuten mulle ainakin kävi. Mutta nyt on sitäkin suurempi tarve panostaa omaan hyvinvointiin, kaiken pahan jälkeen. Perusjuttuja on tietty hyvä uni, ravinto, liikunta, ihmissuhteet. Mutta siihen hyvinvointiin kuuluu myös paljon muuta ja siihen jokaisella on varmasti oma reseptinsä.. se voi olla esim. päiväunet, elokuvissa käynti, kampaamossa tai jalkahoidossa käynti,  musiikin kuuntelu tai harrastaminen.. tai mitä tahansa, mistä tulee hyvä olo.

Täytyy sanoa, että olen vähän hämmentynyt tuosta kaikesta mitä kirjoitin.. En ollut suunnitellut sitä ollenkaan enkä tajunnutkaan kuinka paljon toiveikkuutta ja positiivisuutta mun sisältä päätti kummuta tän kaiken keskellä. Mutta toivotan teille kaikille valoisaa alkanutta viikkoa, muistakaa rakastaa itseänne! (ja tietysti myös muita<3)

4 kommenttia:

 1. ❤❤ oot ajatuksissa,toivottavasti kevät tuo mukanaan hyviä juttuja. T. Mare

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mare <3 Ihana kuulla. Sinäkin oot mun ajatuksissa usein <3

   Poista
 2. Ihana Enni <3 -empppu-

  VastaaPoista