lauantai 23. joulukuuta 2017

Aatonaatto

Kun minä olin lapsi, meille tuli joulukuusi vasta aatonaattona sisälle. Myöskin kaikki muut joulukoristeet kaivettiin esille aatonaattona, ei yhtään sen aikaisemmin. Nykyään tuntuu, että kaikki joulukoristeet laitetaan joka paikassa tosi aikaisin, jopa ennen ensimmäistä adventtia. En ikinä unohda sitä tunnetta ja fiilistä aatonaattona, kun koti koristeltiin yhdessä, joulukuusen tuoksu täytti talon ja jouluun oli enään vain yksi yö. Siihen kaikkeen joulukoristeluun ei kerennyt kyllästyä, vaan yhtäkkiä niiden myötä tuli kutkuttava jännitys ja se oli niin taianomaista. Töissä kun joulua alkaa tekemään muille jo hyvissä ajoin, niin sitä joulua on sitten monta viikkoa. Kotiin en laittaisi ikinä ennen ensimmäistä adventtia joulua, mutta tulee laitettua paljon ennen aatonaattoa. Jouluksi kun lähtee pois Oulusta, kerkeää oman kodin joulutunnelmasta nauttia vähän aikaa.

Mutta nyt tänä jouluna pääsen ehkä vähän samaan fiilikseen koristelun suhteen, kun lapsuuden jouluissa. Koska viime päivät ovat menneet sumun peitossa, koti on muuton jäliltä vieläkin kaaoksen vallassa, en ole joulua tänne laittanut.. paitsi tänään. Jouluvalot laitoin viime viikolla, mutta joulukoristeet ilmestyvät vasta tänään. Makuuhuone on nyt valmis ja seuraavana siirryn raivaan olohuonetta. Ainut mikä motivoi siivoamaan on se, että tänään tänne kotiin tulee joulu. Kuten sanoin edellisessä postauksessa, joulumieli on kadoksissa.. mutta se, että saan tänään laittaa tänne joulun, se varmasti nostattaa joulufiilistä.

Olisi ihanaa joskus panostaa kunnolla joulukortteihin (joita en tänäkään vuonna saanut lähetettyä). Olisi ihanaa ottaa joulukortti-kuvia Murusta. Nyt hän makasi sängyllä ja päätin sitten siinä hetkessä, että napsasempas muutamat joulukuvat. Harmi, ettei ollut päivänvaloa ja tumman vihreät tyynyt ja verhot näyttää mustalta, kun en jaksa nyt muokata. Mutta jotenkin näistä tuli melko suloisia räpsyjä, vai mitä tykkäätte? :)

Nyt lopetan höpöttelyn, koska hommaa on vielä ihan hirveästi. Näiden kuvien myötä toivotan oikein ihanaa joulua kaikille! <3
Ps. mikä näistä kolmesta kuvasta on sun lemppari ?4 kommenttia: