perjantai 10. maaliskuuta 2017

Sallassa

Tiistaina hurautettiin Markon ja Muru-kissan kanssa Sallaan. "Hurautettiin" kuulostaa kyllä helpommalta mitä se on, sillä kyllähän tuohon matkaan aikaa meni, kun pysähdyttiin syömään ja toisella pysähdyksellä ruokakauppaankin. Vähän jännitti miten matka sujuu kissalla, sillä tää on kyllä pisin automatka sille, mutta se meni niin hienosti. Hiljaa kökötti kopassaan, meidän reipas. Yks yö oltiin täällä mökillä äidin, Riston ja kummitytön kanssa. Keskiviikosta perjantaihin sitten taas jäätiin kaksin. 

Mitäs me täällä sitten ollaan oikein touhuttu? Otettiin pyörät tänne mukaan ja eilen käytiin aikamoinen lenkki tekemässä. Täällä on kyllä niin erilainen maasto, kun Oulussa on niin tasaista. Ajettiin kyllä metsässä sellasia reittejä ja mäkiä, että vieläki epätodellinen olo, että ollaan ajettu siellä. Yksikin mäki metsässä oli niin jyrkkä, että aloin samantien taluttamaan ja Marko kannusti laittamaan vaan pienimmälle vaihteelle ja ajamaan sen ylös. Mää hoin vaan, että "ei tuollasta mäkeä vaan pääse pyörällä" ja olin aivan ihmeissäni, että päästiin. Pari kertaa upposin myös hankeen, jos astuin vähän reitin sivuun (moottorikelkalla polettu reitit metsään).. sitä uppos polveen asti ja Marko sai olla mua sieltä nostamassa. Meillä oli mukana myös termari ja pari kertaa pysähdyttiin laavulle juomaan minttukaakaot.  Meillä meni siellä kaksi tuntia ja mökille saavuttua oli kyllä voimat lopussa. Oli rankempaa treeniä, kun kuntonyrkkeilyssä, eli oli kyllä aikamoista. Pyöräilyn jälkeen laitettiin sauna lämpiämään. Saunan jälkeen oli ihana paistaa makkarat (ja soijanakit) takassa ja rentoutua sohvan mutkassa.   

Tänään syötiin aamulla täyttävä aamupala yhdessä ja ehdotin, että voitais yrittää ees kerran viikossa syödä aamupala saman pöydän ääressä. Menee liian usein tietokoneitten tai telkkarin ääressä. Ulkona oli kova lumisade joten ei vihtitty lähtä yrittämään pyöräilyä, koska metsässä olis liikaa lunta siihen touhuun ja ehdottomasti se pyöräily on jänskempää metsässä. Ollaan otettu rennosti tää päivä ja nautittu toistemme seurasta ja uppouduttu myös kirjojen ja sarjojen ihmeelliseen maailmaan. Kävin tänään tuossa vieressä myös kylpylässä uimassa ja olin kyllä tosi pettynyt. En ymmärrä miten kylpylä voi olla pienempi ja huonompi kun tavallinen uimahalli ja hinta on silti kolminkertainen? Suorastaan ärsytti käydä siellä, mutta tulipahan kuitenkin tänään myös urheiltua edes sen verran. 

 Tää reissu on jotenkin vahvistanut valtavasti mun ja Markon suhdetta entisestään. Oon niin onnellinen tuosta ihmisestä. Ihan valtavan onnellinen ja kiitollinen. On niin hyvä välillä lähteä pois kotoa, jotenkin se virkistää. Kotiin myös on ihana palata huomenna. Vaikka toisaalta viihtyisin täällä vielä pitempäänkin. Onneksi on vielä viikonloppu edessä ennenkun pitää palata takasin arkeen. Ajastan tämän huomiselle, joten oikein ihanaa viikonloppua kaikille! <3 

2 kommenttia: