torstai 29. joulukuuta 2016

Joulu perheen luona

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, että lähdimme Markon kanssa aattona päivällä ajamaan Raahea kohti. Veimme tavarat ja kissan lapsuuden kotiin, käytiin viemässä joulutervehdys naapureille ja sitten Annen ja Isän luokse. Siellä oli myös Annen äiti, minun isoveli Markus ja pikkusisko Fanni. Söimme yhdessä jouluaterian ja oli kyllä ihanaa olla saman pöydän ääressä, tunnelma oli hauska ja naurua riitti. Syönnin jälkeen lähdettiin porukalla hautausmaalle. Tää on joulussa jotenkin tosi tärkeä juttu. Haudalla käynnin jälkeen isä muuttui joulupukiksi ja saatiin ihania lahjoja. Loppuilta meni siinä jutellessa ja suklaata syödessä, yhtäkkiä kello oli jo yli kymmenen illalla. Lähdimme Markon kanssa lapsuuden kotiin yöksi, juteltiin puoleen yöhön ja lueskeltiin kirjaa.. Hyvillä mielin sai kyllä nukahtaa, onnellinen jouluaatto takana rakkaiden parissa.
  Joulupäivänä lähdimme viettämään joulua Alpuaan äidin, Riston ja Ilonan luokse. Siellä oli myös Markus, Fanni, Marika, Vilma, Maiju ja Eini. Söimme yhdessä jouluaterian jonka jälkeen jaettiin lahjoja.. Oli ihan mahtavaa nähdä Vilman riemu niistä paketeista jotka toin..( tonttu, kun oli laittanut ne väärään kassiin ja ne oli vahingossa tulleet minulle. hih). Oli ihanaa, että meitä oli siellä niin paljon.. Harmi vaan,, että ei olla koskaan koko porukalla paikalla. Mutta oli niin ihania hetkiä, keskusteluja ja kohtaamisia. Oli ihanaa viettää aikaa Riston tyttöjen kanssa ja omien sisarusten. Olen niin onnekas perheeni suhteen. Oli ihanaa huomata, että kuinka hyvin Marko tulee toimeen perheeni kanssa.  Jäätiin Alpuaan yöksi, kuten myös Fanni, Marika ja Vilma. Illalla katsoimme porukalla leijona kuninkaan, ehdottomasti paras disney-elokuva. Juteltiin yömyöhään Marikan ja Fannin kanssa, kunnes oli pakko antaa periksi ja alkaa nukkumaan.
Täytyy kyllä sanoa, että jäi valokuvaaminen todella vähäiseksi tänä jouluna. Sitä keskitty niin täysillä vaan siihen hetkeen ja kamera aivan unohtui. Tapanin päivänä ajettiin Markon kanssa Raaheen, käytiin hakemassa kaupasta ruokaa ja mentiin lapsuuden kotiin. Marko luki kirjaa, minä elokuvaa ja ilta katsottiin vielä yhdessä lapsuusvideoita. Oli kyllä ihana ilta. Seuraavana päivänä nukuimme pitkään, kävimme kyläilemässä mummilla jonka jälkeen lähdimme Oulua kohti. Oli jo ilta, kun olimme kotona.. mutta kuinka ihanaa oli päästä omaan sänkyyn!

Nyt niin valtavan onnellisena ja kiitollisena mietin nuita muutamia päiviä Raahessa/Alpuassa. Mulla on niin ihana perhe ja  joulun jälkeen iskee aina vähän haikea fiilis, nytkö se on ohi. Varsinkin haikeaa se, että sisko lähti takas Turkuun. Mutta nyt nautitaan vielä jokunen päivä lomasta täällä Oulussa :) 

2 kommenttia: