perjantai 26. joulukuuta 2014

Onnellinen joulu

Tiiättekö sen tunteen ennen joulua "ei tunnu siltä, että joulu on kohta". Siitä epätodellisesta tunteesta huolimatta se joulu aina tulee, myöskin se tunne. Tosin kyllähän sitä edelleen kaipaa sitä jännitystä, joka lapsena oli. Mun lapsuusjoulut oli aina niin taianomaisia, etten koskaan unohda miten onnellisia jouluja meidän perheellä oli. Olen siitä kiitollinen. Kaikilla näin ei ole. Joidenkin jouluun voi kuulua vahvasti alkoholi, joka itselle edelleen tuntuu todella vieraalta. Se ei minun mielestä kuulu jouluun, jos ei lasketa viiniä ruuan kanssa. Perinteet on tietty erilaiset eri perheissä, mutta varmaan aika monet voivat allekirjoittaa sen, ettei alkoholi kuulu lapsiperheiden jouluun... valitettava tosiasiahan se on, että valitettavan monella se kuuluu, mutta näin ei saisi olla. On myös todella monia perheitä, joissa ei ole varaa ostaa joululahjoja... kuinka pahalta sellaisesta lapsesta tuntuu, kun koulussa saa kuulla miten kaverit sai joulupukilta paljon lahjoja. Tänä vuonna osallistun Lahja lapselle -kamppanjaan, eli ostin lahjan vähävaraisen perheen 10-vuotiaalle pojalle.

Minun jouluaattoon kuului perinteisesti aamulla ystävien lahjojen aukasemista, myötähäpeää katsoessa joulupukin kuumaa linjaa, nostalgiaa katsoessa lumiukkoa, osa porukasta myös kyynelehti sitä katsoessa! Kävimme myös pitkästä aikaa pulkkamäessä, joka oli lapsena aina perinne aattona. Saunoimme kynttilänvalossa, harjoittelimme joululauluja, laittauduimme, syötiin herkullista ruokaa ja esitimme muille joululauluja Saaran ja Tytin kanssa, joulupukki tuli ja availimme lahjoja. Illan päälle lähdin isän, Fannin ja Saaran kanssa hautausmaalle. Siellä oli niin kaunista, kun kynttilöitä oli silmänkantamattomiin ja taivas oli täynnä tähtiä. Läheisten haudalla kyyneleet nousi silmiin ja ikävä ahdisti. Illalla otimme rennosti ja minä lähdin vielä jouluyön messuun. Oli rauhallinen olo, niinkin rauhallinen, että nukuin puolet saarnasta.

Joulupäivänä lähdimme Marikan, Vilman, Fannin ja Ilonan kanssa äidin ja Riston luokse Alpuaan viettämään joulua. Tuntui siltä, että oli kaksi aattoa peräkkäin. Täällä olemme syöneet hyvin, vaihdettu lahjoja, otettu rennosti ja  illalla pelailtu korttia. Niin ihanaa laatu-aikaa perheen kanssa. Ihanaa olla täällä vielä huomiseen. Nyt jouluisia kuvia Raahesta ja Alpuasta. Osa kuvista on otettu äidin ja Riston järkkärillä ja osa kuvista on Riston tai äidin ottamia.IMG_7625IMG_7627IMG_7631IMG_7640IMG_7656IMG_7659IMG_7669IMG_7672IMG_7687IMG_7700IMG_7704IMG_7705IMG_0098IMG_0115IMG_0256IMG_0283IMG_0298IMG_0317IMG_0330IMG_0342IMG_0344IMG_0363IMG_0365 IMG_0367IMG_0370IMG_0373
Olen tosi onnellinen tästä joulusta, jota olen saanut viettää perheeni kanssa. Olen saanut uskomattoman ihania lahjoja, mutta kaikkein parastahan tässä joulussa on nuo ihmiset ympärillä. Täällä Alpuassa on vielä sisällä ja ulkona jotenkin niin satumaisen kaunista, täällä jotenkin sielu vain lepää. Nyt lähden käymään lenkillä ennenkun pimeä tulee ja sitten pääsenkin puusaunaan. Mää aion nyt nauttia tästä stressittömästä olosta, toivottavasti tekin!

12 kommenttia:

 1. Ompa ihanan kuuloinen aatto teillä <3 aika täydellinen sanoisinko :) niin kivan tunnelmallisia kuvia ja aitoja <3 ihastelin nuita marimekon astioita ja kuusikossa verhoa :D niin nättiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, eipäs ole yllättävää, että huomiosi kiinnittyi marimekkoon ;D Kiitos Anna <3

   Poista
 2. Miten ihanan tunnelmallisia kuvia <3 Mukava kuulla, että sulla oli hyvä joulu :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuusi ja pöytäkattaus! :) sun joulu on kuulostanut kertakaikkisen ihanalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se olikin :) <3 kiitos ihanasta kommentista :>

   Poista
 4. Ihanan paljon oot saanut napsittua kuvia! Näyttää niin ihanalta teidän joulu. <3 Näytät myös nii iloiselta ja kauniilta näissä kuvissa, ihanasti kiharalla sulla hiukset.<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla. Olinkin iloinen :) <3 kiiiitos Elisa <3

   Poista