keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Vaikeita päätöksiä tiedossa?

IMG_6669 IMG_6671
Mikä siinä on, kun tuntuu, että kaikki vastoinkäymiset läjähtää kerralla kaikki päälle? Tuntuu, että vihdoin voin sanoa voivani hyvin, olevani onnellinen...Olen saanut niin monia asioita järjestykseen oman pääni sisällä ja omassa elämässä muutenkin.. Mutta sitten maailmankaikkeus taas päättää kiusata mua ja pistää kapuloita rattaisiin. Olen ollut hyvin helpottunut töissä tapahtuvista muutoksista, tulevasta työparista ja työtehtävistä.. kunnes tieto enssyksyn bussivuoroista veti lähes jalat alta. Kaikki bussivuorot tulee muuttumaan tosi radikaalisti ja näillänäkyin näyttää siltä, että mulla ei ole enää mahdollisuutta kulkea töihin bussilla.. Matkaa mulla siis töihin on 20km.. se ei taitu ihan pyörällä, siis talvella ainakaan. Olen kulkenut nyt 4-vuotta busseilla kempeleeseen, ensimmäiset kolmevuotta sujui helposti, kulunut vuosi tosi hankalasti, kun työpiste siirtyi. Nyt bussivuorojen muuttuessa kaikki menee niin hankalaksi.. oikeastaan mahdottomaksi. Tämä tieto tuli kyllä ihan vasten kasvoja, itkuhan siinä tuli. Mun pitäs nyt miettiä, että mitä meinaan tehä. Muutto kempeleeseen ei ole vaihtoehto enkä tiedä onko minulla varaa laittaa autoakaan.. jääkö vaihtoehdoksi sitten luopua hyvästä vakituisesta työpaikasta? Ei sekään tunnu oikealta, ei ole uutta työpaikkaa nimittäin tiedossa. En tiedä mitä tehdä.. Jos en keksi jotain ratkaisua töihin kulkemiseen, niin sitä ollaan sitten isojen muutosten äärellä. Olen ihan neuvoton, itkettää kun en tiedä mitä tehdä. En voi ymmärtää miksi Oulussa on näin huono rahatilanne, että vuoroja vähennettiin näin paljon jo entisestään ? Oulussa on kaikkein huonoin ja vielä kallein julkinen liikenne. Ja ei tuo pyörällä liikkuminenkaan nyt onnistu, kun mun pyöräkin varastettiin pari päivää sitten. Lisäänkö tähän vielä sen, että unohtelin yks päivä mun eväitä jokapaikkaan ja sain niitä sitten hakea pitkin kylää ja räjäytin ruokani mikroon...
Tää kaikki epätoivo, ahistus ja suru on nyt päällimmäinen tunne ollut tänään.. Mutta jos vois unohtaa kaiken tuon hetkeksi, niin mulle muuten kuuluu hyvää.. tai pikemminkin vois sanoa, että "Mulle kuuluis muuten hyvää".. tuo on aika iso juttu ja joku ratkasu pitäs saaha..... Mutta nyt kuitenkin niihin hyviin asioihin! Syvää kiitollisuutta olen tuntenut ystävistä ja itseni kanssa on ollut myös hyvä olla.. ja jotenkinhan asiat aina järjestyy.. vai mitä? Jospa minä pian keksin, että mitä tehdä, mihin suuntaan lähteä...
Mutta nyt kuvia tältä illalta, räpsittiin ystäväni Meekun kanssa meidän kuoron kevätruokailun jälkeen muutamat kuvat zeppeliinin parkkipaikalla. 
IMG_6673 IMG_6676 IMG_6679 IMG_6680 IMG_6683 IMG_6705 IMG_6711
Otettiin nämä kuvat varmaan alle 10 minuutissa, tuli kuitenkin ihan kivoja.. vai mitä ootte mieltä? :)

10 kommenttia:

 1. Ruma läskileuka minä, ihana sää! :) <3

  VastaaPoista
 2. Tämä Oulun julkinen liikenne on kyllä yks naurettavuus. Toivottavasti sieltä löytyisi joku linja Kempeleeseenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On linjoja,mut aikataulut niin huonot ettei mitenkään täsmää.. :/

   Poista
 3. Mitäh, eikö Oulusta kulje enää Kempeleeseen ollenkaan linja-autoja? :0 Vai onko aikataulut sen verran huonot, että niillä ei onnistu kulkeminen töihin? :/

  VastaaPoista
 4. Kulkee sinne muutama linja.. Kotoa töihin Pitäs mennä kolmella eri bussilla, mutta aikataulut ei mitenkään täsmää :(

  VastaaPoista
 5. Oulun joukkoliikenne on kyllä ihan hanurista. Todella harmillista, jos bussilla kulkeminen ei jatkossa onnistu sieltä missä nyt asut. :/ Jos et halua muuttaa Kempeleeseen, niin ehkä voisit muuttaa Oulussa johonkin toiseen paikkaan, josta bussilla kulkeminen olisi helpompaa? Tai järjestyisikö kimppakyyti työkaverin tai jonkun muun Kempeleessä töissä käyvän tutun kanssa? Ja mistäpä sen tietää, vaikka sinulle järjestyisi rahat autoon (ja sen kuluihin) ja palkankorotus tai lisätienestiä jostain muualta. Tai sitten käy niin, että sinulle löytyykin uusi työpaikka lähempää kotoa. On ihan ymmärrettävää, että järkytys vie ensin jalat alta ja tulee tunne, että ongelmaan ei löydy mitään ratkaisua, mutta asioilla on silti tapana järjestyä.

  Muistathan myös, että ajatuksesi luovat tunteesi eli tässä tapauksessa se, mitä ajattelet tästä vastoinkäymisestä aiheuttavat tunteesi, ei vastoinkäyminen itsessään. Meillä ihmisillä mielentila vaihtuu jatkuvalla syötöllä omalla sumealla logiikallaan, ja olemme niin hyvissä kuin huonoissa fiiliksissä useita kertoja saman päivän aikana. Kaikki tunteet ovat sallittuja, eikä niitä ns. negatiivisiakaan tunteita, kuten pelon, ahdistuksen, vihan, ärtymyksen jne. tunteita tarvitse säikähtää tai tukahduttaa, sillä ne menevät itsestään ohi. Vastoinkäymisiä tulee elämässä väistämättä vastaan, mutta ihminen on erittäin neuvokas ja fiksu olento ja ihan jokaiseen ongelmaan on olemassa ratkaisu. Sitä ratkaisua ei tosin kannata yrittää keksiä silloin, kun on huono fiilis, koska aivot eivät pelitä silloin kunnolla. Kannattaa vain luottaa siihen, että vaikka fiilis olisi nyt tosi kurja, mieliala kyllä kohoaa ennen pitkää ja todennäköisesti löydät ratkaisun tähän ongelmaan silloin, kun sitä vähiten odotat - kuten lenkillä, saunassa tai jutellessasi ystävän kanssa jostain ihan muusta asiasta (toisin sanoen kun olet rentoutunut).

  Tsemppiä! :)

  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti sun kommentista Päivi! Tosi kannustavasti sanottu. Alku järkytyksestä on jo toivuttu.. välillä työnnän asian pois, niinku ongelmaa ei olisikaan.. mut sitten tajuan, että ongelma on todellinen ja sille on keksittävä ratkaisu ennen kun työt alkaa syksyllä. Täytyy luottaa siihen, että asiat järjestyy. Tässä parin päivän aikana on tapahtunut asioita, jotka pistää asiat tärkeysjärjestykseen enkä jaksa ottaa tästä kamalaa stressiä vielä. Ainahan niillä asioilla on tapana järjestyä, miksei nytkin? :) Nyt on ajatukset vähän sekasin, etten osaa sanoa enää muutakun.. että kiitos! :)

   Poista
 6. Voi miten kurja tuo bussijuttu! :( itse olen harmitellut ihan samaa täällä Tampereen seudulla, kun joukkoliikenteeseen tulee muutoksia 30.6. alkaen. Asun "korvessa", mutta olen tähän saakka päässyt yhdellä bussilla töihin alle puolessa tunnissa. Kesäkuun jälkeen joudun vaihtamaan bussia ja todennäköisesti matkaan tulee ainakin se 15 min lisää. :/ Ei niin paha, kuin sinun tilanteesi, mutta ärsyttää silti.

  Hieno asu ja ihanat kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kolmen vuoden ajan max.30 minsaa töihin, nyt viimesen vuoden ajan menikin sitten sellaset 1,5 h. Kolme tuntia on aika pitkä aika päivästä, varsinkinkun työmatka ei oo ku se 20kilsaa suunta. Kyllä tuollaiset muutokset ärsyttää suunnattomasti! Toivottavasti tää asia ratkiais johonkin suuntaan pian. Kiitos kommentista ja tsemppiä sullekki sinne! :)

   Poista