maanantai 18. marraskuuta 2013

Ystävän polttarit.Lauantaina oli rakkaan ystäväni polttarit. Mari ei itse tiennyt, että polttareiden ajankohta oli lauantaina ja mun piti mennä sinne aamulla niin, ettei Mari arvaisi, joten piti vähän jujuttaa morsianta. Ensinnäkin Marin sisko ja täti oli sopinut Marin kanssa menoa lauantaipäivälle, että varmistuis se, että Mari pysyy kaupungissa.. Minä juksasin perjantaina, että mun pitää käyä lauantai-aamuna Marin yläkerrassa ruokkimassa mun serkun kissaa ja Mari sitten sano, että tuuhan sitten aamukahville. Kun ilmestyin sitten aamulla sinne, niin Mari oli ihan ihmeissään, että minä aamu-uninen oikeesti olin siellä kahdeksalta aamulla! Maria nauratti se ajatus, että oikeesti olin herännyt niin aikasin, meikannut ja kaikkea.. mutta ei hän siltikään arvannut, että olis polttarit kyseessä. Kun saavuin tosiaan aamulla, niin Mari oli sille aamulle mm. kerennyt käydä suihkussa ja leipoa sämpylää. Syötiin aamupalaa rauhassa ja alettiin sitten pelaan korttia. Ystävämme Saara laitto mulle viestiä, että on nyt oven takana ja mää hipsin muka hakeen särkylääkettä ja menin avaamaan oven.. Mari oli hämmentynyt Saaran tulosta ja mää sain naurultani sanottua, että "ei me mitään korttia enää pelata, vaan alat pakkaan.. tänään on sun polttarit". Marin sydän jyskytti varmaan satasta ja jalatkin meni vähän veteläksi.. Oli huippua, että se tuli niin yllätyksenä! Niimpä ohjeistin pakkaamisessa ja nakkasin huomaamatta muutamia juttuja omaan laukkuun Marille mukaan, ettei päivän aktiviteetit paljastuis.IMG_8761 IMG_8764 IMG_8771 IMG_8772 IMG_8777Hypättiin sitten autoon ja lähdettiin ajamaan kohti määränpäätä. Marille ei tietenkään sitä paljastettu, vaan kerrottiin aina mihin kääntyä. Matka meni mukavasti ja pientä jännitystä ja arvailua oli kyllä kovasti ilmassa :)IMG_8782 IMG_8784 IMG_8785Noin parin tunnin päästä oltiin perillä alavieskassa Marin mummon serkulla, jolla oli muuten ihan mielettömän ihana koti! Siellä ootti Marin siskot ja ystävät.. Oli ihanaa saapua sinne tupaan ja kyllä morsiammella muutama kyynelkin vierähti. Marille annettiin tehtäväksi osoittaa emännän taidot ja opettaa meille karjalanpiirakoitten tekoa. Marilta se sujui todella hienosti, moni muu meistä oli kyllä eka peukalo keskellä kämmentä.. Se näytti kyllä helpommalta mitä oli. Lopulta saatiin aika hienoja ja ihan karjalanpiirakan näköisiä.. siis jos ei lasketa mun ja Saaran tekemiä! Siellä syötiin myös mahat täyteen ruokaa ja kahviteltiin myös kera pullan.IMG_8795 IMG_8808
                IMG_8809 IMG_8814 IMG_8819 IMG_8820 IMG_8821 IMG_8824 IMG_8835 IMG_8838Seuraavana kävin hakeen Marin laukusta vaatteet, jotka hänen piti vaihtaa päälle.. ja samoin me muutkin vaihdettiin vähän lämpimämpää ja rennompaa vaatetta. Taas hypättiin autoon ja matka lähti kohti tuntematonta. Mari epäili vaatteista ja kumppareista, että mennään johonkin ulos tekeen ehkä jotain partiojuttuja.. Mari sano myös, että "jos mää saisin toivoa, niin se liittyis hevosiin.."
ja niinhän se liittykin. Mentiin tallille, jossa meitä odotti hevoset valmiina. Meitä lähti viis tyttöä ratsastaan, Saara ja Laura meni sillä aikaa valmisteleen juttuja mökille. Aika monella meillä oli monen vuoden tauko ratsastuksessa, joten oli aika jännää nousta sinne selkään ja lähtä vielä maastoon 1,5 tunniksi. En voi kuitenkaan sanoin kuvailla sitä tunnetta, kun ravasin siellä metsässä ja pellolla.. hiukset hulmus tuulessa ja olo oli niin onnellinen ja vapautunut kaikesta stressistä sillä hetkellä. Oikein hengitin sitä raitista ilmaa sisään ja ajattelin, että mikään murhe ei yllä minuun nyt. Aurum-hevonen oli ihanin hevonen, jolla oon koskaan ratsastanut, se oli niin reipas! Sillä oli virtaa kyllä tosi paljon, mutta mua ei pelottanut lainkaan. Tuntu, että se luki mun ajatuksia ja se kyllä totteli hyvin..luotin siihen hevoseen kyllä ihan satasella. Oli kyllä ihan mieletöntä ja morsian oli myös erittäin tyytyväinen tuohon ratsastusreissuun ja sehän nyt oli pääasia! IMG_8844 IMG_8848 IMG_8851 IMG_8853 IMG_8855 IMG_8860Ratsastuksen jälkeen oltiin kaikki aika väsyneitä, joten oli ihanaa, että lähdettiin mökille. Mari laitettiin takapenkille silmät sidottuna ja minä jouduin rattiin.. mua jännitti ajaa autolla, jolla en ollut ennen ajanut ja vielä ihan säkkipimeässä.. jännitin sitä ajamista paljon enemmänku sitä ratsastusta.. ja jännitystä lisäs myös se, että Marin sisko Kirsi johti meidät sinne ja ajeli kierrellen mitä ihmeellisimistä paikoista pitkin kalajokea, että Mari ei tunnistais, että ollaan menossa heidän mökille.. hyvin pysyin kuitenkin perässä ja Mari kyllä tipahtikin kärryiltä jossain vaiheessa siitä, että missä ollaan.

Mökillä oli tiedossa kaikkea mukavaa tekemistä. Syötiin tortillaa ja muuta herkkua mahat täyteen! Marille annettiin kassi, jonka sisällä oli meidän kaikkien tuomia tavaroita, liittyen jotenkin yhteisiin hetkiin Marin kanssa, ja Marin piti osata yhdistää ne tavarat sitten oikeisiin ihmisiin..ja kaikki menikin ihan oikein!  Pelattiin myös aliasta ja laulettiin singstaria. Tottakai iltaan liittyi myös perinteisesti morsiussauna. Marin päähän ja selkään hierottiin kananmunaa tuomaan hedelmällisyyttä avioliittoon, selkään myös jauhoja valmistamaan tulevaan liittoon ja suolaa hierottiin myös selkään, ettei vanha suola alkais janottamaan. Tuulisen ja kylmän ilman vuoksi ei laitettu Maria juoksemaan mökkiä ympäri, vaan Marin piti sanoa kaikki ihastukset/exät ja joka kerralla kaataa kylmää vettä aina kauhallinen päähän. Mun mielestä päivän kohokohdaksi ratsastuksen lisäksi tuli se, kun istuin siellä saunassa Marin kanssa. Oli huoleton ja rento-olo. Ihanaa istua siinä parhaan ystävän vieressä.IMG_8870 IMG_8882 IMG_8891 IMG_8894 IMG_8912 IMG_8914 Suurinosa polttarivieraista oli myös yötä siellä mökillä. Minä ja Saara nukuttiin parvella ja nukuinkin pitkästä aikaa tosi hyvin, tosin aamulla heräsin  järkyttävään Eino-myrskyyn. En oo koskaan kyllä "Kohdannut" tuollaista myrskyä, se meteli oli ihan järetön ja ne merenaallot tosi suuret. Päästiin kuitenkin turvassa sieltä mökiltä pois. Oli kyllä mielettömän kiva ja Marin näköinen päivä. Marille annettiin myös tehtäväksi tehdä laulu jänojussin mäenlaskun melodiaan, jokaiseen säkeistöön oli teema ja tiettyjä sanoja, joita piti laulussa käyttää. Seuraavana aamuna Mari sitten laulo meille tämän ja minä sain videoitua sen. Toivottavasti et Mari suutu, kun laitan tän tänne;) Minusta tää on niin ihana ja hyvä lopetus tähän postaukseen.

Nyt vain häitä odotellessa.. <38 kommenttia:

 1. Aivan mahtavilta kuulosti kyllä noi polttarit :) hyvin saitte järkättyä et tuli ihan ylläripyllärinä!
  Ja niin suloinen Mari tuossa videolla!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, oli kyllä huippua ja Mari on kyl suloinen <3

   Poista
 2. ihanat polttarit…ihan toista kuin myydä pusuja tuntemattomille kadunkulmassa:/

  VastaaPoista
 3. En kestä kuin ihana Mari tuossa videolla!!!<3<3 Ja muutenki kuulostaa kyllä tosi mukavilta ja lämminhenkisiltä polttareilta, just Marpan olosilta :) :)

  VastaaPoista
 4. ompa ollu lepposan oloset polttarimeiningit :) mää syvästi toivon että tuo kauhia pitkulakarjalanpiirakka on sun kötöstys :D T: Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ikävä tuottaa pettymys, mutta se ei oo mun tekemä vaan Saaran :D mun on se viereinen..

   Poista