maanantai 4. maaliskuuta 2013

Haaste.

Sain haasteen Merjalta. On aina jänskää saada haasteita ihmisiltä joita ei edes tunne, kiitos paljon! 
Mää oon aika vasta tehnyt tälläisen enkä oikein tiedä, että ketä haastaisin.. ku tulis taas haastettua niitä samoja, joten jätän tälläkertaa haastamiset väliin,mutta yritän vastata ite kysymyksiin.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.

                                                     11 asiaa minusta:
1. Mulla on monta vuotta ollut rytmit ihan sekaisin, siis syömisen ja nukkumisen suhteen. Sen takia olen aina väsynyt ja usein huonovointinen. Nyt kuitenkin olen alkanut panostaan vähän molempiin ja pitämään huolta itsestäni. Ei oo kuitenkaan helppoa muuttaa niitä hetkessä, vaan hiljaa hyvä tulee.

2. Eniten vihaan oksennuksen hajua, koska mua alkaa ittiä oksettamaan ja pelkään oksentamista ylikaiken.

3. Mää ennen uskoin siihen, että kaikella mitä tapahtuu on joku Jumalallinen tarkoitus ja monesti oon miettinyt, että millanen Jumala haluaa, että niin paljon pahaa tapahtuu. Nykyään kuitenkin olen tajunnut, että elämässä vaan tapahtuu paskoja asioita, koska elämän kuuluu mennä niin.. Muutenhan me oltais vain jotain  Jumalan pelinappuloita. Mutta se mihin mää luotan, on se, että kyllä Jumala meidän kanssa on niissä elämänmyrskyissä, se ei vaan ite aiheuta niitä myrskyjä. 

4. Mää rakastan kattoa elokuvia. Voisin käydä monta kertaa viikossa elokuvissa ja käynkin välillä tosi usein. En vois senkään takia muuttaa mihinkään maalle, jossa ei olis elokuvateatteria.. 

5. Joskus jotku sannoo mulle, että "muuta takasin Raaheen", mutta en vois muuttaa senkään takia, että Raahessa ei oo sellaista kahvilakulttuuria, kun isommissa kaupungeissa. Tuntuu ihan hullulta, että kahvilat menee kiinni jo viideltä ja samoin vaatekaupat.. Mää saatan iltasin lähtä vaikka yksin kahville tai yksin elokuviin, mutta ei se pienemmissä paikoissa onnistuis.

6. Varsinkin uskovaisissa piireissä ihmiset menee tosi nuorena ja tosi lyhyen seurustelun jälkeen naimisiin, mää saan siitä näppyjä ja perusteluja löytyy vaikka kuinka paljon, mutta en ehkä ala avautumaan tähän. Jokainenhan tekee omat valintansa ja ottaa omat riskinsä.

7. Mua pelottaa monesti enemmän liikkua yksin pimeällä Raahessa, kun Oulussa. Siinä ei oo hirveesti järkeä, koska kyllähän Oulussa on levottomampaa, kun se on isompi paikka. Pelkään myös nukkua yksin Raahessa meidän kotona, mutta Oulussa kämpillä en pelkää ikinä. Siihen varmaan vaikuttaa se, että Oulussa asun viidennessä kerroksessa.

8. Mua ärsyttää ihan älyttömästi se, että joku toinen sanoo toiselle, että miten kuuluu elämäänsä elää. Ehkä sen takiakin mua tekee nykyään mieli kauheasti provosoida eri tilanteissa. Elämä ei kuitenkaan oo mitenkään mustavalkoista ja toisella ihmisellä ei kyllä oo oikeutta mennä tuomitsemaan toista.

9. Mun tämänhetken suurin piristäjä on mun kummityttö Vilma. Se tyttö vaan vie pelkällä olemassaolollaan paljon  kaikkia harmaita sadepilviä mun pään päältä pois. 

10. Mulla edellisessä kodissa jäi ruuanlaiton jälkeen levy päälle, nukahin sohvalle ja kissa pakotti mut heräämään ja nousemaan siitä ylös. Levy oli ollut päällä 7-tuntia, keittiö oli kuin sauna. En olis noussut vielä seuraavaan kuuteen tuntiin ylös, mutta kissa lätki tassuilla mua naamaan, puski naamalla ja hyppi mun päällä ja lopulta kun nousin ylös, niin se johdatti mut keittiöön. Miten lie olis käynyt, jos ei olis ollut kissaa talossa.

11. Mää en aina osaa elää tässä hetkessä. Kannan liikaa menneisyyden taakkoja mukana ja elän joskus "sittekun" ajatuksella. Nyt oon koittanut opetella jättämään menneisyyden jutut menneisyyteen ja elämään tätä päivää kerralla. Ei meillä oikeasti ole mitään muuta, kun tämä hetki.

1. Mikä on ensimmäinen onnellinen muisto jonka muistat?
- Apua, mun mieleen tulvii niin paljon onnellisia muistoja. Ehkä jouluaatot pienenä, kun heräsin veljen kanssa jo aamuyöstä, haettiin joulukuusen alta konvehtit, jotka tonttu oli tuonut.. Rapisteltiin kerrossängyissä ja syötiin tyhjään mahaan niitä suklaita. Jossain vaiheessa iskä heräs siihen meidän kihertelyyn ja käski meidän alkaa nukkumaan.. Mutta eihän me maltettu, oli aivan liian jännittävää. Joulunaika lapsena oli kuin taikaa ja muutenkin se aika, kun sisarukset oli siinä lähellä.

2. Oletko itsevarma ihminen?
- Se riippuu aivan tilanteesta. En sanois, että olisin itsevarma, mutta en kyllä sanois, että olisin epävarmakaan. Joissakin tilanteissa oon varmempi ku toisessa, mutta harvemmin mun epävarmuus vaikuttas paljon mihinkään ja osaan myös peittää sitä useimmiten. 

3. Oletko koskaan tehnyt jotain sellaista mitä kadut? Miksi?
- Kyllähän kaikki varmaan tekee joskus asioita, joista miettii jälkeenpäin, että olis voinut jättää tekemättä. Mutta en kuitenkaan mitään kauhean suurta ja koitan olla käyttämättä energiaa katumiseen. Eräs tärkeä ihminen sano mulle kerran, että "elämää ei voi aina elää täydellisesti ja se tosiasia tekee siitä täydellistä."

4. Mikä tekee ystävästä tosiystävän?
- Se, että sää voit luottaa siihen ystävään ja se on sua kohtaan lojaali. Tosiystävä pysyy sun rinnalla kaikissa elämänmyrskyissä.. Ei riitä se, että se ystävä on siinä vieressä iloitsemassa, kun kaikki on hyvin. Tosiystävä ei hylkää sua sillonkun on vaikeaa. Tosiystävä hyväksyy sut sellaisena, kun olet eikä tahalleen halua loukata sua.  Mulla on tälläisiä ystäviä ja olen siitä niin kiitollinen. 

5. Minkälainen olisi unelmakotisi? (jos sinulla ei sitä jo ole) 
- Mää en oikeen tiiä vielä millainen olis mun unelmakoti. Luultavasti omakotitalo, joka on jossain rauhallisessa  ympäristössä, mutta kaupunkiin pitäs päästä helposti ja nopeasti.. Musta olis ihan hirveän ahdistavaa se, että en pääsis kauppaan, muutakun autolla. Mutta en silti haluais, että se koti olis ihan keskustassa. En myöskään osaa sanoa haluaisinko uuden vai vanhan talon, koska tykkään molemmista. 

6. Minkälaisena näet tulevaisuutesi?
Nykyään näen sen valoisana. Olen paljon pelännyt ajatella tulevaisuutta, luullut, etten pärjää enkä saa niitä asioita mitä tarvin siihen, että olen onnellinen. Oikeastaan ihan viimeaikoina oon löytänyt levollisuutta tähän asiaan, koitan olla suunnittelematta liikaa mun tulevaisuutta, koska asiat ei monestikkaan mene niinku suunnittelee. Mulla on haaveita, mutta oon päättänyt, että en mieti niitä liikaa vaan elän päivä kerrallaan ja katson mitä elämällä on mulle annettavaa :) 

7. Pidätkö matkustamisesta?
-Pidän, mutta sopivissa määrin. Minusta on mukavaa käydä reissussa ja aivan yhtä ihanaa aina palata takasin kotiin. En ole samanlainen, kun vaikka veljeni, joka on useamman kerran asunut ulkomailla ja asuu nytkin.. Mää en pystyis siihen... musta on mukavaa käydä viikko pari jossain ja sitten on päästävä jo takasin kotiin.

8. Oletko koskaan valehdellut vanhemmillesi? Miksi?
-Olen, kukapa ei? Siis lähinnä lapsena ja teininä. Tänä päivänä mun ei tarvi valehdella vanhemmilleni mistään.

9. Minkälainen elämäsi olisi jos ei olisi nettiä taikka puhelimia?
- Se olis vaikeaa :D mulla tosiaan, kun hajos se tietokone, niin olihan se vaikeaa, kun nykyään nettiä tarvii niin moneen asiaan. Toisaalta on sitten enemmän aikaa tehdä kaikkea muuta.. ja olis kyllä tosi hankalaa, jos pitäs aina lähteä kaverin ovelle asti, ku ei vois soittaa.. Se olis tosi ahdistavaa. Kehtaisitko itse sanoa kaverille, ettei nyt jaksa nähä, kun se on 5 km pyöräillyt ja seisoo siinä ovella? :D 

10. Mikä on vahvuutesi?
- voi että, mitähän mää tähän osaan sanoa. Ehkä se, että osaan kuunnella mun läheisiä ja ymmärrän monia niitä asioita, jotka on pintaa syvemmällä. 

11. Jos sinulla olisi 10sekuntia aikaa ottaa mukaasi 3 asiaa, mitä ne olisivat? 
(raha ei kuulu tähän ja oletetaan että kaikki rakkaat ihmiset ovat 
odottamassa sinua siellä jossain. :) )
- Tietysti ottaisin ekana kissan, mutta jos sitä ei lasketa, niin kameran, puhelimen ja tietokoneen :D  2 kommenttia: