tiistai 25. joulukuuta 2012

Jouluaatto.

Jouluaattona heräsin siihen, että siskoni Fanni mönkii mun sänkyyn halaamaan ja toivottamaan hyvää joulua. Oltiin sovittu ettei osteta toisillemme lahjoja, mutta molemmilla silti oli pienet lahjat ja vaihdettiin ne heti siinä herättyämme. Oltiin kahdestaan kotona ja oli tosi rauhallista. Syötiin aamupalaa ja lastenohjelmat pyöri taustalla.. Itse söin tietysti aatonaattona tekemääni riisipuuroa. Tässä mun jouluaaton asu..
 Kun oltiin syöty ja laittauduttu, niin lähdettiin Fannin ja iskän kanssa käymään hautausmaalla. Aina ennen ollaan käyty illemmalla ja oli kyllä hassua käydä valosaan aikaan.

Tässä kuvassa minä ja iskä

 Hautausmaalta lähdettiin joulunviettoon Annelle.. Siellä oli siis iskän ja Annen lisäksi minä, Fanni ja Annen tytöt Saara ja Tytti. Siellä syötiin mahat täyteen ja jaettiin lahjoja.
 Joulukuusi oli niin ihanan muhkea!
 Iskä jossain vaiheessa meni makkariin ja yhtäkkiä tuli sieltä joulupukkina! Tuli ihan lapsuus mieleen :D
 Saatiin kivoja lahjoja ja oli mukavaa yhdessä oloa.
 Aika riensi kovaa vauhtia ja piti mennä kottiin pakkaamaan tavarat ja hakemaan kissa.. Ja lähdettiin Fannin kanssa ajamaan Alpuaan äidin ja Riston luokse. Oli hassua, kun meitä oli vain me neljä viettämässä joulua, kun Ville ja Mari on Amerikassa ja Make ja Marjo vietti joulua Marjon perheen kanssa... Mutta ei se onneksi joulutunnelmaa latistanut, oli ihanaa saapua Alpuaan. Äidillä ja Ripellä oli kans aivan ihana joulukuusi, se tuoksukin niin hyvälle!
Syötiin älyttömän hyvää ruokaa ja mahat täyteen..
 ja availtiin lahjoja. Kukaan ei oikeen malttanut avata omia, kun oli niin kiva seurailla muiden avaamista, että mitä ne tykkää lahjoista.. ja jokainen tykkäsi. Sain kyllä aivan ihania lahjoja !

Olin päättänyt lähteä Ouluun yömessuun, koska päivällä ei keretty joulukirkkoon. Onhan sinne ouluun täältä yhteen suuntaan joku 90km, mutta viime jouluna eka kertaa vuosiin mulla jäi yömessu välistä ja jotenkin tuntu, että jotain puuttu mun joulusta. Lähdin ajelemaan yhdeksän jälkeen ja matkassa meni joku reilu tunti.. Messu oli ihana ja se oli täydellinen päätös mun jouluun. Siellä saavutin täydellisesti sen joulutunnelman. Kahdentoista jälkeen lähdin ajelemaan takasin alpuaan ja mua alko matkalla nukuttamaan kauheasti. Tein kovasti töitä sen eteen, etten olis nukahtanut. Silmät vaan lipsu kiinni ja tuijotin vähän väliä navigaattorista, että montako kilometriä on vielä jäljellä.. Viimeset 30km oli pahimmat ja varsinkin viimeset 3km... Jossain vaiheessa auto alko lipumaan toiselle kaistalle ja hätkähdin onneksi ajoissa.. Oli se kyllä kamalaa, mutta pääsin onneksi hereillä ja turvassa perille. Nukahdin hyvillä mielin eikä unta kyllä tarvinnut odottaa.

Oliko teillä kiva jouluaatto? :)

(osa kuvista on Fannin ottamia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti