sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Unkarin kansannousun päivä, reissupostaus osa 4.

Tiistaina 23.10 oli Unkarin kansannousun päivä. Sillon oli siis kaikki kaupat kiinni, joten päätettiin lähteä katsomaan nähtävyyksiä.
Ihan ensimmäiseksi lähdettiin etsimään paikkaa, jossa voisi syödä aamupalaa. Löydettiinkin tosi ihana paikka! Me haluttiin nähä ketjusilta, eli sen oikea nimi on Széchenyin ketjusilta, eli  Budapestissä sijaitseva riippusilta, joka ylittää Tonavan Budasta Pestiin.


 Ylitettiin siis silta ja tultiin Budan puolelle.


 Sitten päätettiin lähtä kävelemaan kohti linnanvuorta ihailemaan maisemia..
 Kuviin ei saa välitettyä sitä kuinka kaunista siellä oikeasti oli. Taas sai todeta, että kunto on päässyt vähän rapistumaan ja jalat oli ihan maitohapoilla ku tuli käveltyä niin paljon ja portaita ylös ja alas. Kun seisoin liikennevaloissa ja nojasin vähän eteenpäin, niin jalat alko täriseen ihan hulluna :D Päätettiin ihan suosiolla mennä takasin metrolla, koska oli niin älyttömän kuumakin ja olihan tuota kävelyä ollut jo tarpeeksi sillä erää.
Kun saavuttiin metrolla pestin puolelle, niin käveltiin sitten takasin hostellille..Porukkaa oli tosi paljon ja katuja oli suljettu aidoilla.. Myöhemmin sitten kuultiin, että kyseessä oli mielenosoitus.
Netistä löysin tällästä tietoa:  "arviolta 50 000-100 000 ihmistä kokoontui tiistaina osoittamaan mieltään pääministeri Viktor Orbania vastaan Unkarin Budapestissa. Unkarin uutistoimisto MTI:n mukaan hallitusta tukeva mielenosoitus puolestaan keräsi noin 150 000 ihmistä". Saatiin seurata tätä härdelliä myös omalta parvekkeelta.. Sitten rentouduttiin vähän aikaa hostellilla..
 ja tässä muutama kuva siitä meidän uudesta huoneesta..
  Mun sänky.
ja meillä oli kaks vessaa siinä huoneen lähellä ja tässä isompi niistä. Tää oli niin paljon miellyttävämpi, sillä suihkusta tuli ihan normaalin lämpöstä vettä.
 Sitten sain näköjään jonku hepulikohtauksen ja näytän tässä kuvassa ihan joltain mummolta!
 Me ei olla yhtenäkään päivänä vietetty päivän aikana paljoakaan aikaa hostellilla, mutta nyt piti ottaa vähän lepoa, koska oltiin ihan älyttömän poikki, ku oltiin siellä helteessä taivallettu, eikä sitäpaitsi ollutkaan kauppoja auki mihin oltais menty hillumaan..


 Päikkäreiden jälkeen lähettiin ettimään ruokapaikkaa, koska oltiin viimeksi syöty aamupala. Sanoin päivällä ketjusillalla, että haluan nähä tän illalla, kun siinä on ne valot. Päivällä kun se ei näyttänyt paljo miltään.. Samalla kun etittiin sitä ruokapaikkaa, niin mentiin kattomaan sitä siltaa. Oli ihan älyttömän kaunis näky koko paikka kaikkinen valoineen.
                                        


 Löydettiin sitten lopulta taas joku ruokapaikka.


 Jälkiruuaksi otettiin tiramisua
 ja panna cottaa.. joka ei maistunut paljo miltään, mutta tiramisu taas oli yllättävän hyvää!
 Ruokailtua käveltiin hostellille ja mentiin aika pian nukkumaan parin naurukohtauksen jälkeen. Koitan saada tehtyä reissupostaukset loppuun tänään, joten myöhemmin sitten luvassa lisää. :) Ois kiva saada kommenttia miltä näyttää teidän silmään budapestin meiningit :) 

3 kommenttia:

 1. Vaikuttaa paikalta, johon itekin vois joskus lähteä matkalle. :) Tuo silta näyttää tosi kauniilta valojensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tykkää kaupunkilomasta, niin se on kiva paikka :) ite oon ehkä enemmän semmonen rantalomailija, mutta oli tuo kyllä silti kiva kokemus :)

   Poista
  2. Mää tykkään sekä kaupunkilomista, että rantalomista. :) Mua kiinnostaa erilaiset kulttuurit ja historialliset paikat, mutta on myös ihanaa makoilla vaan rannalla grillaamassa itteensä. :)

   Poista