maanantai 27. joulukuuta 2010

joulu

Mulle on tosi tärkeää jotku perinteet. Varsinkin jouluna. Joulu on ollut mulle aina tärkein juttu koko vuodesta. Se, että on hyvä tunnelma ja perhe on yhdessä. Kukaan ei riitele, vaan kaikilla on hyvä olla. että joulukuusi laitetaan aatonaattona ja aamulla katotaan lastenohjelmia. ennen ruokailua luetaan jouluevankeliumi. jos mahdollista käydään laskeen mäkeä tai ulkoilemassa. saunotaan, käydään hautausmaalla ym.
Mua on ahistanut joulu etukäteen tosi paljon.. osaksi siksi, että mun veli ville on asunut muutaman vuoden espanjassa, eikä oo ollut viettämässä joulua meidän kanssa. Parhaimpia joulumuistoja on lapsuudesta se, että herätään Villen kanssa jo aamuviideltä hakemaan joulukuusen alta konvehtit.. syödään tyhjään mahaan suklaata ja jutellaan jännittyneinä jouluaatosta, joulupukista ja lahjoista.. yleensä isä on herännyt meidän rapisteluun ja käskenyt meidät vielä nukkumaan. mutta ei uni tullut enää, kaikki oli niin jännää. Voin kertoa, ettei tätä oo tapahtunut tietenkään vuosiin, vaikka Ville onkin ollut suomessa.. mutta varsinkin kun veli ei oo jouluna kotona, nuita hetkiä muistelee ja haikailee. Nyt Ville muutti Thaimaaseen Marin kanssa. Siihen on tavallaan tottunut, että Ville on kaukana, mutta ihan älyttömän ikävä Villeä ja Maria. niin ikävä.
Toinen asia on se, että ensimmäinen joulu, kun vietetään joulua että äiti ja isä on eriosoitteissa.
ja ensimmäinen joulu, ettei mummua enää ole.
näistä huolenaiheista huolimatta, oli aivan ihana joulu.

Iskä oli sairaana alkuviikosta, joten joulukuusen hankinta jäi aatonaattoon..bauhauksesta ei enää saanut hyviä kuusia, joten jouluaatto aamunakaan meillä ei ollut kuusta.. mun sisko oli tästä lämpönä enemmän ku minä, mutta tiesin, että kyllä isä sen kuusen meille jostain keksii. Aina se jotain keksii. musta oli ihan älyttömän hauskaa herättää aamulla sisko ja sanoa sille, että "tuuppa kattoon meidän hienoa kuusta" vaikka molemmat tiiettiin ettei siellä mitään kuusta oo. Iskä heräs tosi aikasin ja löysi vielä kuusikauppiaan ja toi komian kuusen meille. Lumiukko-lastenohjelman jälkeen mentiin äidille syömään ja antamaan ja saamaan lahjoja. Tuli ihana joulufiilis ja tunnelma. myöhemmin mentiin takas kottiin, koristeltiin siskon kanssa kuusi. Luin jouluevankeliumin ja syötiin. Sitten avattiin lahjoja. Käytiin hautausmaalla. Tuli kova ikävä mummua. ois ollut niin ihana, että mummu ois saanut viettää vielä tän joulun. mutta eiköhän mummu ollut hengessä mukana.
Yleensä meen Raaheen kirkkoon jouluyön messuun. Nyt ku kirkko on remontissa, ei huvittanut mennä seurakuntatalolle. Lähin äidin ja Ripen kanssa illalla ouluun asti messuun. Tuiran kirkko tuntuu kotikirkolta mulle, vaikka oikeesti mun kotikirkko on nykyään oulun tuomiokirkko. tiedettiin jo etukäteen kuka pappi piti saarnan, joten tiiettiin että siitä saa jotain irtikin. Mulla oli kamala väsy, päähän sattu, ja yskiessä maistu veri suussa. siitä huolimatta halusin lähteä ouluun.. ja se oli paras messu jossa oon ollut. me tykättiin niin paljon, oli sen arvoista lähteä ouluun asti ja oltiin raahessa takas vartin yli yks.
Oli ihana jouluaatto. <3

joulupäivä meni pitkälle yövaatteissa, telkkaria kattoen ja suklaata syöden. iltapäivällä mentiin iskän Annelle syömään ja pelattiin porukalla trivialia. katottiin sitten vielä porukalla illalla meillä hyvä elokuva.

Tänään Tapanin päivänä ollaan pelattu porukalla aliasta ja trivialia..täytyy mainita, että aliaksessa minä ja tytti voitettiin Anne ja iskä. ja toisella kierroksella minä, fanni ja saara voitettiin iskä ja anne. hah.
ollaan vietetty todella laatuaikaa.

Yleensä mulla on pitkä joululoma ja vietän runsaasti aikaa mun siskon kanssa. ollaan, jutellaan, katotaan elokuvia ja muumeja. Mulla on huomenna jo työpäivä, joten Fanni tuli mun tykö tänne ouluun. Vaikka oon päivät töissä, niin muun ajan saan viettää Fannin kanssa. ihan huippua. ei ahistanut niin paljon lähteä pois raahesta, ku Fanni tuli mukkaan. ihan huippua.

Mulla oli siis ihana joulu. sain aivan ihania lahjoja, mutta tärkeintä oli se tunnelma ja ne ihmiset. tykkään älyttömästi äitin Ristosta ja sen lapsista, Iskän Annesta ja sen lapsista. ja mää rakastan mun isää, äitiä, Makea, Fannia, Marikaa ja thaimaassa olevaa Villeä ja Maria. välillä tuntuu, että pakahtuu siitä rakkaudesta niitä kohtaan.

Täytyy muuten mainita siitä, että torstaina aatonaattona, kun tulin raaheen.. menin iltateelle meidän naapuriin memmulle, Manelle ja Maijalle. olin siellä useamman tunnin. Meidän naapurit, jotka on ollut meidän naapureita aina, on ku omaa perhettä. ne on niin rakkaita.

nyt alan purkaan laukusta mun ihania joululahjoja ja pesemään pyykkiä. sitten katon jonku elokuvan, jos vaan jaksan.
toivottavasti teillä muilla ois pitempi joululoma ku mulla :)

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi vaikuttaa ihanalta! tuli ihan joulufiilis ku kattelin sun kuvia ja luin sun tekstejä. Ihanaa olla täällä, mutta ois ollu ihanaa olla sielläkin. :) Miten muuten tepelius jaksaa?

  VastaaPoista
 2. olis niin ihana ku olisitte täällä! mutta ihanaa jos viihytte siellä:)
  puhuttiin jouluaattona vaan fannin kanssa susta ja villestä.. :)
  tepelius jaksaa ihan ok.. se on pissaillut taas kamalasti lattialle ja toimii aika hitaasti :D
  mutta nyt sillä on lääkekuuri ja se on alkanut toimimaan, eli ei pissaile enää niin paljon :)

  VastaaPoista